neděle 7. října 2012

Důstojná tečka za třetím ročníkem

Finálovým turnajem dnes v Beřovicích vyvrcholil třetí ročník Regionální Tour mládeže Západ B. Zájem hráčů všech věkových kategorií byl již několik dnů před uzávěrkou obrovský. Nakonec se organizátoři rozhodli uvolnit 120 míst. Ta byla v okamžiku uzávěrky přihlášek téměř naplněna a výborná jména ve startovní listině slibovala dramatické souboje. Ale vinou špatné předpovědi a silného deště zvonil v recepci telefon skoro neustále a přicházela jedna odhláška za druhou. Nakonec v turnaji startovalo „jen“ 78 hráčů a určitě svého rozhodnutí nelitovali. Odpoledne přestává pršet, objevuje se sluníčko a po hře většina hráčů i jejich doprovodu odpočívá na terase.
Dorostenci a dorostenky
Tradičně je tato kategorie obsazovaná nejmenším počtem hráčů, ale k vidění bývají skvělá čísla. To beze zbytku potvrdil zejména Dominik Pavouček (GK Čechie), který zapsal nejlepší číslo dne 73 a s přehledem zvítězil. V celkovém pořadí tour však na předních příčkách nefiguruje, protože odehrál jen dva turnaje z celkových třinácti. Hanuš Weisl (Prague City GC) byl před posledním turnajem celkově třetí, ale čtvrtým místem si zajistil dostatečný bodový zisk a ovládl nejstarší kategorii.
Kadeti a kadetky
Naopak kategorie, o kterou je vždy velký zájem. Ve startovní listině finálového turnaje se objevila také velmi známá jména a ve výsledkové listině jsou vidět! S náskokem jedné rány vítězí po 75 ranách Nikol Chrenková (GK Čechie) před kamarádkou z GC Erpet Praha Janou Melichovou. Celkovému pořadí však vládne mladý muž, který svou kategorii ovládl v obou předchozích ročnících (tehdy ještě v kategorii starších žáků). S velkým náskokem vítězí Martin Zíka (GC Beřovice).
Starší žáci a žákyně
Moc hezká výsledková listina. Až do osmého místa jsou vždy dvojice hráčů seřazeny po jedné ráně. Velmi solidních 78 zapsali Jan Černohorský (GC Erpet Praha) a Kryšpín Janata (G&CC Prague). Následná rozehrávka zalitá sluncem nabídla výbornou podívanou. Na první jamce nikdo nechybuje – 2x par. Třípar přes vodu však již rozhodnutí nabízí. Honza kazí chip, naopak Kryšpín zvládá výborně bunkershot, který potvrzuje dlouhým patem. Honza už odpovědět nedokáže, musí se spokojit se stříbrem. Nela Halaburdová (GC Beřovice) v posledním turnaji hájila náskok 143 bodů před nejbližšími pronásledovateli. A těžkou úlohu zvládla dokonale. A co víc? Svůj náskok ještě zvýšila. Za odehraných 9 turnajů (3x zlato) si celkové vítězství jistě zaslouží.
Mladší žáci a žákyně
Představení jednoho muže. Filip Ráža (GC SPA) nenechal nikoho na pochybách, že právě on je vládcem Regionální Tour mládeže Západ B nejen v této nejmladší kategorii, kde startují hráči do 12 let. Odehrál v Beřovicích jubilejní desátý turnaj a s rekordním bodovým ziskem přesahující hranici 2000 bodů se při závěrečném ceremoniálu chopil mikrofonu a poděkoval snad všem přítomným. Vyhrál hned sedm turnajů a je tedy jasné, že právě on se stal absolutním vítězem. Putovní trofej, kterou před ním vždy rok ochraňovali Ota Čapek (2010) a Martin Zíka (2011) tak i další rok bude ve správných rukou.
Společná kategorie do 18 let (stableford)
Vyhrál první turnaj, vyhrál poslední turnaj a vyhrál i celkově. To je stručná vizitka Denise Dusíka, zástupce GC Chateau St. Havel Praha. I pro něj to byl desátý turnaj tour. Na celkové prvenství před tímto turnajem ztrácel pouhých 29 bodů a chtěl útočit. Vítězstvím (35 bodů) si největší skleněnou trofej vybojoval. A po svém projevu si užíval i zasloužené ovace početného obecenstva.
Pohár klubové mládeže regionu Západ B
Finálový turnaj nabídl i jednu novinku. Pro nejlepší tým regionu Západ B složený ze tří nejvyšších brutto bodových zisků domovských členů byl připraven zbrusu nový putovní pohár. Na štítku s letopočtem 2012 bude vygravírováno GC Erpet Praha (93 bodů). Na druhém místě končí Prague City GC (88). A do třetice pražský klub, tentokrát G&CC Prague (85).

Na terase beřovické klubovny se dnes děkovalo hodně, přesto si následující větu nemůžu a nechci odpustit. Všem, kteří se na zdárném průběhu třetího ročníku Regionální Tour mládeže Západ B podíleli, srdečně děkuji.

Foto ze hřiště na GolfCamera.com
Foto z rozehrávky a vyhlášení na GolfCamera.com

Žádné komentáře:

Okomentovat